Categorieën
Marketing

Het belang van stickers op producten voor je bedrijf

Producten stickeren is een belangrijk element voor de marketing van je merk omdat dit een unieke identiteit aan het product geeft. Etiketten of stickers op producten kunnen daarnaast andere informatie bevatten, zoals instructies over de manieren waarop het product gebruikt dient te worden. Een sticker geeft klanten het idee dat ze een product van kwaliteit kopen. Daarnaast kan een sticker op een product er ook voor zorgen dat deze opvalt in de winkel. 

Belangrijke informatie op stickers

De belangrijkste informatie op een sticker is de naam van het product. Deze dient prominent en gemakkelijk leesbaar te zijn omdat het informatie aan klanten geeft over het product zelf. Daarnaast is de merknaam belangrijk, omdat dit klanten helpt je ​​bedrijf te herkennen. De naam van de variant dient ook zichtbaar te zijn. Zo weet de klant bijvoorbeeld welk soort jam hij of zij koopt. Op de achterkant van een product hoort informatie te staan over het bedrijf. Contactgegevens van het bedrijf schept vertrouwen en geeft klanten de mogelijkheid om je bedrijf te contacteren voor suggesties en klachten. Het laatste belangrijke onderdeel is de barcode die nodig is om de producten in grote winkels te verkopen. Stickers zijn er in verschillende soorten en maten, van standaard stickers tot volledig op maat gemaakte stickers.

Voordelen van stickers op producten

Stickers spelen een belangrijke rol bij het geven van een identiteit aan producten. Het helpt de consumenten bij het identificeren van producten door verwarring te voorkomen vanwege de beschikbaarheid van veel soortgelijke producten op de markt. Ze helpen bij de marketing en promotie van het product en het merk. Ze worden beschouwd als een efficiënt verkoopinstrument om meer mensen naar je producten te trekken. Ze helpen de klanten daarnaast ook bij het kiezen van het juiste product door middel van de informatie die erop vermeld staat. Stickers op producten zijn een makkelijke en goedkope manier om een standaard product identiteit te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *