Categorieën
Geen categorie

Hoe een wijn te proeven?

Zeer populair tijdens ceremonies, wijn is een drankje waarvan het proeven iets gecompliceerder is dan een eenvoudig drankje. Inderdaad, voordat je een wijn koopt, moet je weten hoe je hem moet proeven.

Vind de perfecte wijn

Als je niet gewend bent om wijn te drinken, kun je het beste advies inwinnen bij een wijnkelder of slijterij. Je vindt er zeker de wijn die bij je past. Als de wijn bij een bepaald gerecht of maaltijd moet gaan, laat dit dan weten zodat de juiste wijn gekozen kan worden. Bij een Portugese wijn kopen of welke wijn dan ook, is het essentieel om te weten welke smaak je zoekt. Ben je op zoek naar een lichte, zoet of wat zwaardere wijn? Wil je een fruitige of juist droge wijn? Je kan alle kanten op met wijn, het belangrijkste is om te weten wat je wilt

Hoe verloopt een proeverij

Wat je moet weten is dat een wijnproeverij in Utrecht niet betekent dat je volle glazen wijn gaat drinken. Meestal proef je een paar centiliter van elke wijn. Zo weet je of je de smaak van de wijn lekker vindt en kun je meerdere soorten wijn met elkaar vergelijken. Vergeet niet de wijn rond te draaien. De wijn ruiken door hem rond te draaien is een andere manier om wijn goed te proeven. Dit verhoogt in feite het contact met de lucht en intensiveert het aroma. Het moet gezegd worden dat het proven van wijn bestaat uit het ruiken en proeven samen. Een andere goede manier om wijn te proeven is om dit te doen onder het genot van een hapje. Zo wordt de wijn gekozen op basis van het eten. Rode wijnen zoals Portugese wijnen passen uitstekend bij rood vlees bijvoorbeeld. Witte wijnen gaan beter samen met vis. Wil jij thuis een etentje organiseren en wil je de juiste wijn kiezen, ga dan wijnproeven onder het genot van een hapje dat past bij jouw etentje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *