Categorieën
reizen

Wil je safari Namibië?

Namibië wordt vaak over het hoofd gezien als safaribestemming ten gunste van het bekendere Zuid-Afrika, Kenia en Tanzania. Namibië, een groot, dunbevolkt land ten noordwesten van Zuid-Afrika, heeft misschien niet de stereotype safari-instellingen van de savanne die je zag in de wereld van het National Geographic Channel, maar het heeft wel zijn eigen unieke spectaculaire landschappen en wilde dieren die de moeite waard zijn om voor te reizen over de hele wereld.

Hier zijn 6 redenen om op safari te gaan in Namibië:

Etosha Nationaal Park in de winter

Etosha is het vlaggenschip van Namibië, een 22.000 vierkante kilometer groot natuurgebied rond een enorme zoutpan. Het is een van de beste plekken om dieren in het wild te bekijken in Afrika, vooral in de wintermaanden van mei tot oktober, wanneer de dieren zich verzamelen bij waterpoelen. Het enige wat je hoeft te doen om olifanten, neushoorns, leeuwen, giraffen, zebra’s en talloze andere dieren te spotten, is naar een waterput rijden, parkeren en wachten tot de dieren aankomen. Als je kiest voor een safari naar Namibië, zal Etosha ongetwijfeld het hoogtepunt van uw safari zijn.

De duinzee van de Namib-woestijn

De Namibwoestijn, die zich over grote delen van Namibië uitstrekt, zou de oudste ter wereld zijn. Dit prachtige bewegende zand ligt hier al miljoenen jaren.

Het Namib-Naukluft Nationaal Park

Dit grote park herbergt een groot deel van de woestijn en de natuur, waaronder gemzen, springbokken, zebra’s en 200 soorten vogels. De fauna van het park staat echter op de tweede plaats qua opvallende landschappen. De Namib heeft de hoogste zandduinen ter wereld. Torenhoge heuvels van bloedrood zand die honderden meters boven de grond uitstijgen. Sossusvlei is de meest populaire plek voor een woestijnsafari, waar je naar de top van de duinen kunt klimmen om de rollende zandzee te bekijken en een wandeling kunt maken tussen een vreemd tafereel van versteende bomen in het nabijgelegen Deadvlei.

De woestijnolifanten van Damaraland

In het noorden van Namibië, boven het Etosha National Park, herbergt het ruige, mooie, bergachtige en droge regio Damaraland een populatie van aan de woestijn aangepaste olifanten die slechts op een paar plaatsen wereldwijd te vinden zijn. Bovendien heeft Afrika de grootste populatie wilde zwarte neushoorns. Een safari naar Damaraland gaat net zo goed over het zien van deze grote zoogdieren als over het aanwezig zijn in dit echt wilde en afgelegen gebied.

De zeehondenkolonies aan de Skeleton Coast

De 500 km lange kust, die wordt begrensd door het ijskoude water van de Atlantische Oceaan, is kaal en dor. Je gaat hier niet om de overvloedige flora en fauna om te zien. Bijna geen enkel dier kan overleven in de barre omgeving van het Skeleton Coast National Park. Het is alleen toegankelijk met een per 4 × 4 of een vliegtuig. Wat hier in overvloed is, zijn Kaapse pelsrobben die in kolonies van duizenden langs de kust leven. Met een beetje geluk kan je ook walvissen en dolfijnen in de zee spotten terwijl je naar zeehonden kijkt.

Caprivi Strip – Namibië’s als antwoord op de Okavango Delta

De Caprivi Strip, een smalle strook land tussen Angola en Botswana, biedt een compleet andere safari-ervaring dan de rest van Namibië. In tegenstelling tot de door de woestijn gedomineerde rest van het land, zijn er rivieren en weiden in de Caprivi-strook, evenals weelderige vegetatie met veel vogels. Meer dan 400 soorten zijn al geregistreerd. Grote zoogdieren zoals olifanten, leeuwen, koedoes, buffels en nijlpaarden genieten ook van de weelderige flora.

Safari Namibië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *